19 handige tips en trucs voor je Apple Watch - Mobiel kopen (2024)

Wil je het maximale uit je Apple Watch halen? Ontdek de handige tips en trucs die je helpen om je smartwatch volledig te benutten. Of je nu wilt leren hoe je je fitnessdoelen kunt verbeteren, notificaties kunt aanpassen of handige snelkoppelingen kunt gebruiken, deze gids zit boordevol praktische informatie die je direct kunt toepassen. Duik in de wereld van je Apple Watch en ontdek hoe je jouw ervaring naar een hoger niveau kunt tillen.

Inhoud van deze pagina

1. Optimaliseer je wijzerplaat

De wijzerplaat van je Apple Watch is het eerste wat je ziet wanneer je je horloge op tilt. Je kunt de wijzerplaat aanpassen aan jouw voorkeuren en behoeften. Probeer bijvoorbeeld verschillende stijlen, kleuren en complicaties uit om te zien welke het beste bij je past. Je kunt zelfs je eigen foto’s gebruiken als achtergrond.

  • Open de Watch-app op je iPhone en tik op “Mijn Watch”.
  • Tik op “Wijzerplaat” en vervolgens op “Wijzerplaten” om de beschikbare opties te bekijken.
  • Tik op een wijzerplaat om deze te selecteren en pas vervolgens de stijl en complicaties naar wens aan.
  • Tik op “Gereed” om je wijzigingen op te slaan en geniet van je gepersonaliseerde wijzerplaat.

2. Beheer meldingen

Je Apple Watch kan je meldingen van je iPhone ontvangen, maar het kan soms overweldigend zijn om voortdurend op de hoogte te worden gehouden. Gelukkig kun je gemakkelijk beheren welke meldingen je wilt ontvangen op je pols.

  • Open de Watch-app op je iPhone en tik op “Mijn Watch”.
  • Tik op “Meldingen” en blader door de lijst met apps om te bepalen welke meldingen je wilt ontvangen.
  • Tik op een app om de meldingsinstellingen voor die app aan te passen. Je kunt kiezen uit verschillende opties, zoals geluiden, tappen en het tonen van voorvertoningen.
  • Pas de instellingen aan naar jouw voorkeur en geniet van een geoptimaliseerde meldingservaring.

3. Gebruik Siri effectief

Siri op je Apple Watch kan een handige assistent zijn om snel informatie op te zoeken, herinneringen in te stellen en nog veel meer. Dit zijn een paar tips om Siri effectief te gebruiken:

  • Houd de Digital Crown ingedrukt of zeg “Hé Siri” om Siri te activeren.
  • Stel vragen zoals “Wat is het weer vandaag?”, “Hoe laat is het in Londen?” of “Hoeveel stappen hebben we vandaag gezet?” en Siri zal je direct antwoorden.
  • Druk een paar seconden op de zijknop om Siri te activeren en een bericht te dicteren. Je kunt Siri gebruiken om berichten te verzenden, oproepen te plaatsen en zelfs apps te openen.
  • Experimenteer met Siri en ontdek alle handige functies die je kunt gebruiken op je Apple Watch.

4. Pas beweging en gezondheidsdoelen aan

De Apple Watch is een geweldige tool om je activiteit en gezondheid bij te houden. Je kunt je doelen aanpassen aan jouw persoonlijke behoeften en vooruitgang bijhouden in de Activiteit-app op je iPhone.

  • Open de Activiteit-app op je iPhone en tik op “Doelen”.
  • Tik op “Stappen”, “Staande uren” of “Beweging” om je doelen aan te passen.
  • Veeg naar rechts of links om de hoeveelheid te verhogen of te verlagen en tik op “Gereed” om je wijzigingen op te slaan.
  • Je kunt ook je voortgang bijhouden in de Activiteit-app op je Apple Watch door op de drie gekleurde ringen op je wijzerplaat te tikken.

5. Verken verborgen menu’s

Je Apple Watch heeft enkele verborgen menu’s en instellingen die je misschien nog niet hebt ontdekt. Dit zijn een paar handige tips om ze te verkennen:

  • Veeg omlaag vanaf de bovenkant van het scherm om het bedieningspaneel te openen. Hier kun je snelkoppelingen vinden naar functies zoals Niet storen, Vliegtuigmodus en het activeren van Watervergrendeling.
  • Veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm om het meldingencentrum te openen. Hier kun je je gemiste meldingen bekijken en snel reageren op berichten.
  • Houd de zijknop ingedrukt en de Digital Crown tegelijkertijd ingedrukt om een schermafbeelding te maken van wat er op je Apple Watch wordt weergegeven.
  • Dubbelklik op de zijknop om je meest recente app te openen of om snel van app te wisselen.

Met deze handige tips en trucs kun je het meeste uit je Apple Watch halen en genieten van een geoptimaliseerde gebruikerservaring. Ontdek alle functies en mogelijkheden die dit slimme horloge te bieden heeft.

6. Beheers de kunst van iMessage

Met je Apple Watch kun je gemakkelijk en snel berichten versturen via iMessage. Om iMessage te gebruiken, open je gewoon de Berichten-app op je Apple Watch. Hier kun je berichten typen via het kleine toetsenbord op het scherm of gebruikmaken van de handige dicteerfunctie. Je kunt ook snel vooraf opgestelde reacties versturen door op ‘Antwoorden’ te tikken en een van de opties te selecteren. Als je een ontvangstbevestiging wilt ontvangen wanneer iemand je bericht heeft gelezen, ga je naar Instellingen op je iPhone, tik je op ‘Berichten’ en schakel je ‘Leesbewijzen’ in.

7. Slaaptracking instellen

Met de nieuwste versie van watchOS kun je nu ook je slaap bijhouden op je Apple Watch. Om deze functie in te schakelen, ga je naar de ‘Gezondheid’-app op je iPhone en tik je op het tabblad ‘Slaap’. Hier kun je je slaapdoelen instellen en een schema maken voor je slaaproutine. Tijdens het slapen zal je Apple Watch automatisch je slaapactiviteit registreren, inclusief de tijd dat je in slaap valt, wakker wordt en verschillende stadia van je slaap. Op deze manier kun je je slaappatroon analyseren en eventuele verbeteringen aanbrengen.

8. Vind je iPhone terug

Ben je vaak je iPhone kwijt? Geen paniek. Dankzij de handige ‘Zoek mijn iPhone’-functie op je Apple Watch kun je je iPhone snel terugvinden. Veeg gewoon omhoog op het wijzerplaatje van je Apple Watch om het Bedieningspaneel te openen, tik op het icoontje met de telefoon erop en je iPhone zal beginnen te rinkelen. Zoek gewoon het geluid en je zult je iPhone zo weer vinden. En als je je iPhone helemaal niet kunt vinden, kun je zelfs een bericht op het vergrendelscherm plaatsen met je contactgegevens, zodat iemand je kan helpen bij het terugvinden.

9. Personaliseer work-outs

Als je graag sport met je Apple Watch, kun je je work-outs personaliseren voor een nog betere ervaring. Ga gewoon naar de ‘Work-out’-app op je Apple Watch en tik op het type training dat je wilt doen. Hier kun je je doel instellen, bijvoorbeeld het aantal calorieën dat je wilt verbranden of de afstand die je wilt afleggen. Je kunt ook intervaltrainingen instellen door de duur van je inspanning en rustperiodes aan te passen. Op deze manier kun je je trainingen volledig aanpassen aan je persoonlijke doelen en voorkeuren.

10. Slimmere kalenderbeheer

Met je Apple Watch kun je ook je agenda beheren en plannen voor de dag bekijken. Om je agenda te openen, tik je gewoon op het kalendericoontje op het wijzerplaatje van je Apple Watch of open je de ‘Agenda’-app. Hier kun je al je geplande afspraken en evenementen bekijken en zelfs nieuwe afspraken toevoegen met behulp van Siri of door handmatig een titel, locatie en tijd in te voeren. Je Apple Watch zal je ook herinneringen sturen voor aanstaande afspraken, zodat je nooit meer iets belangrijks mist. Het is een handige tool om je dag georganiseerd te houden.

11. Speel muziek af vanaf je pols

Met je Apple Watch kun je eenvoudig muziek afspelen zonder je telefoon erbij te pakken. Open de Muziek-app op je Apple Watch en blader door je afspeellijsten, albums en nummers. Je kunt zelfs muziek downloaden naar je Apple Watch, zodat je ook zonder internetverbinding van je favoriete deuntjes kunt genieten tijdens het hardlopen of fietsen.

  • Open de Muziek-app op je Apple Watch.
  • Blader door je muziekbibliotheek om je favoriete nummers te vinden.
  • Tik op een nummer om het af te spelen.
  • Gebruik de digitale kroon om het volume aan te passen of veeg omhoog om naar het volgende nummer te gaan.

12. Navigatie en kaarten gebruiken

Je Apple Watch is een handig hulpmiddel om je weg te vinden. Met de Kaarten-app kun je snel de routebeschrijving naar je bestemming bekijken. Je kunt zelfs navigatie-instructies ontvangen tijdens het wandelen, hardlopen of fietsen. Gewoon om je pols.

  • Open de Kaarten-app op je Apple Watch.
  • Voer je bestemming in door te tikken op het zoekvak of gebruik de app ‘Nabij’ om een nabijgelegen locatie te vinden.
  • Tik op ‘Route’ om de routebeschrijving te starten.
  • Volg de instructies op je Apple Watch en voel de tikjes op je pols om je de weg te wijzen.

13. Tips voor batterijbeheer

Hoewel de batterij van de Apple Watch lang meegaat, zijn er een aantal handige tips om ervoor te zorgen dat je de hele dag zonder problemen kunt gebruiken. Door je instellingen aan te passen en enkele energiebesparende maatregelen te nemen, kun je de batterijduur van je Apple Watch verlengen.

  • Verlaag de helderheid van het scherm door naar beneden te vegen vanaf de bovenkant van het scherm en op het helderheidspictogram te tikken.
  • Schakel onnodige meldingen uit door naar de Apple Watch-app op je iPhone te gaan, naar ‘Mijn Watch’ te gaan en ‘Meldingen’ te kiezen.
  • Schakel de ‘Hartslagmeting in rust’ uit als je geen continue hartslagmeting nodig hebt. Ga naar de Apple Watch-app op je iPhone, ga naar ‘Mijn Watch’, tik op ‘Hartslag’ en schakel de optie uit.
  • Schakel ‘Alleen apps installeren vanaf de iPhone’ in om te voorkomen dat onnodige apps op je Apple Watch worden geïnstalleerd. Ga naar de Apple Watch-app op je iPhone, ga naar ‘Mijn Watch’, tik op ‘Algemeen’ en schakel de optie in.

14. Installeer en beheer apps

Je Apple Watch is niet alleen een verlengstuk van je iPhone, maar ook een opzichzelfstaand apparaat met zijn eigen apps. Met de App Store op je Apple Watch kun je apps ontdekken, downloaden en beheren. Hierdoor kun je de functionaliteit van je Apple Watch uitbreiden en aanpassen aan je persoonlijke behoeften.

  • Open de App Store op je Apple Watch.
  • Blader door de categorieën of zoek naar specifieke apps.
  • Tik op een app om meer informatie te bekijken en te installeren.
  • Gebruik Force Touch om een app te verwijderen of opnieuw te rangschikken op je app-overzicht.

15. Maak gebruik van Apple Pay

Met je Apple Watch kun je betalingen doen met Apple Pay. Dit is niet alleen handig, maar ook veilig omdat je geen fysieke creditcard hoeft te gebruiken. Voeg je creditcard of betaalpas toe aan de Wallet-app op je iPhone en je bent klaar om te gaan. Doe gewoon je pols naar de betaalterminal en je betaling is voltooid.

  • Open de Wallet-app op je Apple Watch.
  • Selecteer de kaart die je wilt gebruiken door naar links of rechts te vegen.
  • Houd je pols dicht bij de betaalterminal tot je een trilling voelt of een pieptoon hoort.
  • Je betaling is nu voltooid, zonder dat je je portemonnee hoeft tevoorschijn te halen.

16. Beveilig je Apple Watch

Je wilt natuurlijk dat je Apple Watch goed beveiligd is, zodat niemand anders er toegang toe heeft. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je de beveiliging van je Apple Watch kunt verbeteren. Ten eerste kun je een toegangscode instellen, zodat alleen jij toegang hebt tot je Watch. Dit kun je doen via de instellingen op je iPhone. Daarnaast kun je ook de functie ‘Diefstalmodus’ inschakelen. Als je Watch wordt gestolen, kun je deze modus activeren en wordt je Watch geblokkeerd en onbruikbaar voor anderen.

17. Gebruik de Walkie-Talkie functie

Met de Walkie-Talkie functie op je Apple Watch kun je snel en gemakkelijk communiceren met vrienden en familieleden. Het werkt als een echte walkie-talkie, waar je gewoon op een knop drukt om meteen met elkaar te kunnen praten. Je kunt de Walkie-Talkie app toevoegen aan je favorieten en zo snel toegang krijgen tot deze functie. Het is een handige en leuke manier om in contact te blijven met de mensen om je heen.

18. Pas toegankelijkheidsopties aan

Als je extra ondersteuning nodig hebt bij het gebruik van je Apple Watch, kun je verschillende toegankelijkheidsopties aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld de tekstgrootte vergroten, de kleuren aanpassen of VoiceOver inschakelen voor gesproken tekst. Deze opties stellen je in staat om je Watch aan te passen naar jouw specifieke behoeften en zorgen ervoor dat je er optimaal gebruik van kunt maken, ongeacht eventuele visuele of gehoorbeperkingen.

19. Deel activiteit met vrienden

Een leuke manier om gemotiveerd te blijven en je fitnessdoelen te bereiken, is door je activiteit te delen met vrienden. Met de Apple Watch kun je je activiteit en voortgang bijhouden, zoals het aantal stappen dat je hebt gezet, de hoeveelheid calorieën die je hebt verbrand en je workoutgeschiedenis. Je kunt deze informatie delen met vrienden en elkaar uitdagen om meer te bewegen of samen te sporten. Het is een geweldige manier om elkaar te motiveren en elkaar te ondersteunen op weg naar een gezondere levensstijl.

Oude telefoon over? Ontvang direct geld voor je oude smartphone of tablet bij reBuy.

Bekijk de waarde van jouw oude telefoon

19 handige tips en trucs voor je Apple Watch - Mobiel kopen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Chrissy Homenick

Last Updated:

Views: 6784

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Chrissy Homenick

Birthday: 2001-10-22

Address: 611 Kuhn Oval, Feltonbury, NY 02783-3818

Phone: +96619177651654

Job: Mining Representative

Hobby: amateur radio, Sculling, Knife making, Gardening, Watching movies, Gunsmithing, Video gaming

Introduction: My name is Chrissy Homenick, I am a tender, funny, determined, tender, glorious, fancy, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.