Politiet om gjengene i Göteborg: – Vi har koll på alle (2024)

Politiet om gjengene i Göteborg: – Vi har koll på alle (1)

Politisjefen i området der C. Gambino tirsdag forrige uke ble skutt, sier de har full kontroll på 300 gjengmedlemmer.

  • Vilde Elgaaen

– Vi jager og ligger på flere av våre gjengkriminelle i miljøer der vi tror det kan være fare for hevnaksjoner. Vi jakter dem rundt hele Göteborg.

Det sier Daniel Norlander til VG. Han er politiets områdesjef for Hisingen i Göteborg, der den 26 år gamle artisten C. Gambino forrige uke ble skutt. Han døde på sykehus av skadene han ble påført.

Tirsdag ble to menn varetektsfengslet, mistenkt for medvirkning Å hjelpe til eller være involvert i en kriminell handling. til drapet. Påtalemyndigheten mener de kan kobles til kriminelle nettverk.

Politiet om gjengene i Göteborg: – Vi har koll på alle (3)

Politisjefen sier at de etter ti års målrettet innsats har full oversikt over 300 personer med gjengtilknytning i Hisingen.

– Vi har koll på alle. Vi vet hva de heter, hvor de bor, hvem foreldrene deres er, vi vet hvem kjærestene deres er, sier Norlander.

Han forteller til VG at de har hatt to fokus siden skytingen fant sted, nemlig å løse saken, og forebygge ny kriminalitet.

Les også: Slår alarm om svenske rapmiljøer: – Jeg ser ikke noe lys

– Jeg er stolt over at vi har fått noen varetektsfengslet nå. I Göteborg løser vi som oftest disse grove voldssakene, og har raske pågripelser. I dette tilfellet tok det noen dager, men vi fant dem gjennom god etterforskning.

Han forteller at det er forskning som viser at det er økt fare for mer voldskriminalitet i de to første ukene etter grove voldslovbrudd. Derfor har de også hatt økt synlighet i området siden skytingen fant sted.

– Det er alltid urolig når vi har hatt grove voldshendelser, men de ganske raske pågripelsene gjør at tryggheten øker litt for nærområdet. Det har ikke vært noen hendelser etter skytingen, sier han.

Politiet om gjengene i Göteborg: – Vi har koll på alle (4)

Mener drapet var planlagt

De to mistenkte ble pågrepet fredag, og tidligere mandag varetektsfengslet.

– Min påstand er at drapet fant sted etter forutgående planlegging, og at de to som nå er varetektsfengslet har vært delaktige i planleggingen. Det finnes opplysninger som tyder på at de mistenkte kan kobles til kriminelle nettverk, sier påtaleansvarlig og senioraktor Shahrzad Rahimi.

Dokumentene fra tingretten i Göteborg er i stor grad underlagt «sekretessNår informasjon er hemmelig og ikke skal deles med offentligheten.», som betyr at de er hemmelige og unntatt offentlighet.

Politiet om gjengene i Göteborg: – Vi har koll på alle (5)

– Det er for tidlig å oppgi detaljer om de to som nå er varetektsfengslet. Det kan sabotere etterforskningen, og ødelegge mulighetene for å få dem ført for retten, sier Norlander i politiet.

Selv om politiet har en hypotese om at skytingen av C. Gambino kunne være gjengrelatert, har de samtidig tidligere vært klare på at det ikke trenger å bety at artisten hadde noen direkte tilknytning.

Har kartlagt

Gjennom ti års samarbeid med sosialtjenester og skoler har politiet lyktes med å få oversikt over de gjengkriminelle i Hisingen, mener Norlander. Samtidig skjer det nå utvikling i måten de groveste voldshendelsene skjer.

– Da visste vi at om den eller den personen blir truffet av en skyting, så visste vi hvem vi skal se på i den andre gjengen. Nå rekrutteres det mer fra andre deler av landet til å begå kriminelle handlinger, sier Norlander, og fortsetter:

– Men heldigvis er de fortsatt unge og dårlige på det de skal gjøre, så de etterlater spor. Derfor fanger vi dem ofte uansett så fort etterforskningen er i gang.

Politiet om gjengene i Göteborg: – Vi har koll på alle (6)

Døde på sykehus

Politiet har tidligere sagt at de tror den eller de som skjøt C. Gambino ventet på ham i parkeringshuset i Hisingen i Göteborg tirsdag kveld forrige uke.

Klokken var 22.40 da politiet fikk telefoner om skuddløsning. De rykket ut og fant minutter senere 26-åringen skutt i brystet og armen, men fortsatt i live.

På bakken ved siden av ham lå telefonen – i en pågående samtale med nødetatene, skriverExpressen.

Han ble sendt til sykehus, men døde av skadene.

Les også: Roc Boyz laget låt med C. Gambino før han ble drept

Politiet om gjengene i Göteborg: – Vi har koll på alle (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dr. Pierre Goyette

Last Updated:

Views: 6696

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dr. Pierre Goyette

Birthday: 1998-01-29

Address: Apt. 611 3357 Yong Plain, West Audra, IL 70053

Phone: +5819954278378

Job: Construction Director

Hobby: Embroidery, Creative writing, Shopping, Driving, Stand-up comedy, Coffee roasting, Scrapbooking

Introduction: My name is Dr. Pierre Goyette, I am a enchanting, powerful, jolly, rich, graceful, colorful, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.